En kort historie af Fairground industri

Messer i dette land har en lang og gamle historie, dybt forankret i traditionen.

Ordet fair er afledt af det latinske ‘feria’, hvilket betyder, at en ferie og samtidig romerne blev krediteret med indførelsen af messer.

Det er nu generelt accepteret, at deres oprindelse er fra hedenske skikke af folk, der først bosatte sig dette land; deres årstidens sammenkomster blev afholdt med henblik på handel og festivitas, indeholdt i dem de væsentlige elementer i messen.

Romerne gjorde meget for at fremme messer ved at forbedre handel og kommunikation i hele landet.

I løbet af århundreder efter afgang af romerne, blev mange messer og andre festivaler indarbejdet i kalenderen for den voksende Christian Church.

Chartre ydes af regenten gav fair retsstilling og en stigende betydning i det økonomiske liv i nationen.

Købmænd og handlende fra Europa, Mellemøsten og andre steder blev trukket til de store chartrede messer i middelalderen medbringende et væld af varer.

Det store antal af disse messer, ikke færre end 4860 var chartered mellem år 1200 og 1400, trak ikke kun købmand men entertainere samt: jonglører, musikere og tumblere – forfædrene til dagens showmen.

Den sorte død 1348-49 medført en ny slags fair.

For at dæmme op for stigningen i lønningerne skyldes manglen på arbejdskraft, indføres Edward III statutten medhjælpere.

Dette tvunget alle stand trehjulet mænd til at præsentere sig årligt til leje på en erklærede løn.

Disse indsamling eller ansættende messer afholdt primært omkring Michealmas, landbrug årets udgang.

Ved begyndelsen af det attende århundrede de handelsmæssige aspekter af chartret messer havde aftaget og de fleste messer bestod næsten udelukkende af amusements, akrobater, illusionister og teatralske virksomheder tvistet deres handel på markedspladser.

Omkring denne tid de første fairground forlystelser begyndte at dukke op, lille groft konstrueret ud af træ og fremdrives ved bander af drenge.

I 1868 udtænkt Frederick Savage, en vellykket agronom fra Kings Lynn, en metode af kørende forlystelser af damp.

Hans opfindelse, en damp motor monteret midt på turen var at omdanne fairground industri.

Befriet for begrænsninger af muskel kraft, kunne forlystelser være gjort større, mere rummelig og mere stærkt ornamenterede.

Showman’s efterspørgsel efter nyhed blev modsvaret af opfindsomhed af Savage og andre ingeniører.

I kølvandet på damp revolutionen syntes en imponerende række af nye designs og forlystelser.

Disse forlystelser var forløberne for nutidens fantastiske spændingen-forlystelser, over tid nyskabelser såsom elektrisk belysning, elektromotorer, hydraulik osv. tilladt forlystelser til at udvikle sig til de fantastiske enheder, der ses i dag på alle lokale fairground.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.