Undgå madspild med måltidskasser

Rigtig mange mennesker kender til problematikken med at skulle finde på et spændende og sundt måltid for én person. Der er mere end halvanden millioner singler i Danmark, hvilket betyder, at rigtig mange mennesker skal handle ind til aftensmad til én — men på trods heraf er det ikke altid let. Med måltidskasser får du aftensmaden afleveret ved døren, og du kan tilpasse dit abonnement så det passer til din situation — uanset om du skal lave aftensmad til otte, fire eller en person. Når portionerne er anrettet i den rigtige mængde slipper du for at have en masse overskydende mad, som enten resulterer i madspild eller at det er den samme ret, der står på menuen i flere dage, hvilket kan blive kedeligt i længden.

Få sund mad til én med måltidskasser

Handler du ind til aftensmad til én i supermarkedet, er den bedste og letteste løsning ofte mikroovnsretter. De fleste madvarer er nemlig fremstillet i indpakninger, der henvender sig til børnefamilier på tre-fire personer eller til par. Mikroovnsretterne til én person er hurtige at lave og resulterer ikke i en masse overskydende mad, der skal smides ud eller spises som rester. Til gengæld er de ofte kedelige i længden, og så er de fattige på næringsstoffer og indeholder ikke tilstrækkeligt med vitaminer og mineraler, hvilket er en usund diæt i længden.

Variér dine måltider med måltidskasser

Med måltidskasser kan du være helt sikker på, at der er aftensmad nok til én person om dagen, og hverken mere eller mindre. Samtidigt kan du også være sikker på, at du ikke behøver at spise den samme ret flere dage i træk. For selvom sund mad altid gavner, så er det stadig en god idé at variere sin kost, så man ikke spiser det samme to-tre dage i træk hver uge. Således kommer du hele spektret af vitaminer og mineraler igennem og får alt det, din krop har brug for. Som et plus kan du selv vælge, hvad der er vigtigt for dig. Vil du spise mere grønt og sundt, kan det sagtens lade sig gøre. Det samme gælder for dig, der vægter økologi og måske endda lokale varer højt.

Til sidst kan du være sikker på, at måltidskasserne byder på lækre og friske råvarer, som ikke når at blive kedelige eller miste smagen, inden du tilbereder dem og sætter tænderne i dem. Alt dette kan du få for en rimelig pris, da det ikke er dyrere end at handle i supermarkedet — og så slipper du for at bruge din tid og dine kræfter på at handle ind, når du har fri fra arbejde. Brug i stedet tiden på dine fritidsinteresser og på dem, du holder af.